FOTO Noua generaţie de case ecologice, create în formă de ouă gigantice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe locuinţe ecologice, realizate din materiale reciclate, care imită forma inedită a unor ouă gigantice, au fost create de designeri care au valorificat resursele rămase de la un proiect separat.

Ambarcaţiuni-locuinţă, cabane plutitoare şi case de plajă – locuinţele ecologice nou-create pot avea oricare din aceste întrebuinţări, potrivit designerilor companiei BMT Asia Pacific.

Specialiştii au folosit ideea iniţială a proiectului pentru a construi un sistem de protecţie pentru radare şi antene radio pentru un terminal de croazieră din Hong Kong care urmează să fie dat în folosinţă în viitorul apropiat, potrivit cotidianului britanic „The Daily Mail”.

Dezvoltatorii au decis să dubleze întrebuinţarea proiectului şi au folosit acelaşi concept inovator pentru construi o nouă generaţie de locuinţe. Iniţial, au examinat posibilitatea ca domurile să fie folosite asemenea unor piscine sau terminale temporare, însă prin unirea a două structuri au creat o nouă idee – locuinţe rezistente, uşoare, plutitoare şi ecologice.

„Nivelurile avansate de izolaţie a acoperişului, setarea temperaturii interioare cu ajutorul apei pe care este aşezată şi posibilitatea de a adăuga panouri solare creează o unitate potrivit pentru toate tipurile de climă”, potrivit unui purtător de cuvânt al BMT Asia Pacific.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite