Fostul președinte brazilian Bolsonaro, internat într-un spital din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a fost spitalizat în Orlando, Florida (sud-estul Statelor Unite), cu dureri abdominale severe, au anunţat luni mai multe surse mass-media, citate de Agerpres.

 Jair Bolsonaro FOTO Profimedia
Jair Bolsonaro FOTO Profimedia

Fostul şef al statului de extremă dreapta a plecat din Brazilia cu două zile înainte de încheierea mandatului său, evitând ceremonia de învestitură a succesorului său de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, pentru a merge la proprietatea unui fost campion la arte marţiale, José Aldo, în Orlando.

Bolsonaro a fost internat la spitalul AdventHealth Celebration cu "dureri abdominale severe", a informat cotidianul O Globo, la o zi zi după un atac violent al susţinătorilor săi împotriva palatului prezidenţial, Congresului şi Curţii Supreme din Brasilia, pentru care el a negat orice responsabilitate.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, are sechele grave în urma atacului cu armă albă care i-a pus în pericol viaţa în septembrie 2018, chiar înainte de alegerea sa ca preşedinte.

Obstrucţii, subocluzii sau aderenţe intestinale: Jair Bolsonaro a mai fost internat în regim de urgenţă şi a fost reoperat de şase ori de la sfârşitul anului 2018.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite