Fondatorii Facebook şi Twitter, ameninţaţi cu moartea de Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipurile lui Jack Dorsey şi Mark Zuckerberg apar ciuruite de gloanţe într-un nou mesaj de propagandă al Statului Islamic FOTO Twitter @vctv_images
Chipurile lui Jack Dorsey şi Mark Zuckerberg apar ciuruite de gloanţe într-un nou mesaj de propagandă al Statului Islamic FOTO Twitter @vctv_images

Fondatorii Facebook, Mark Zuckerberg, şi Twitter, Jack Dorsey, au fost ameninţaţi cu moartea de jihadişti din cadrul reţelei extremiste Statul Islamic (SI), supăraţi de ştergerea conturilor lor din aceste două reţele sociale, relatează The Guardian.

Recent, cei doi tineri antreprenori au participat la o reuniune cu oficiali de rang înalt de la Casa Albă, în scopul stabilirii unei strategii  de combatere a propagandei jihadiste difuzate în mediul virtual. După reuniune, Facebook şi Twitter au blocat mii de conturi aparţinând jihadiştilor, mai ales din cadrul SI.

Ca măsură de represalii, un grup care se autointitulează „Fiii Armatei Califatului“ i-a ameninţat cu moartea pe Mark Zuckerberg şi Jack Dorsey. Ameninţarea a fost făcută prin intermediul unui nou film de propagandă, în care chipurile fondatorilor Facebook şi Twitter apar ciuruite, simbolic, de gloanţe.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că asemenea ameninţări au devenit obişnuite de când compania s-a alăturat administraţiei americane pentru a combate terorismul pe internet.

„Războiul virtual pe care îl duceţi împotriva noastră va provoca un război real împotriva voastră“, a fost ameninţat Jack Dorsey într-un filmuleţ difuzat de Statul Islamic în martie 2015.

Twitter, care a devenit un instrument important de propagandă pentru jihadişti, a închis deja aproximativ 125.000 de conturi legate de SI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite