Fiul președintelui Somaliei, fugit din Turcia după un accident mortal, face obiectul unui mandat internațional de arestare

0
Publicat:

Fiul președintelui somalez, Mohammed Hassan Cheikh Mohamoud, a fugit din țară, fiind acuzat de omor prin imprudență. Pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare, potrivit informațiilor furnizate sâmbătă de presa turcă și transmise de France Presse.

Președintele Somaliei, Mohammed Hassan Cheikh Mohamoud FOTO Twitter
Președintele Somaliei, Mohammed Hassan Cheikh Mohamoud FOTO Twitter

El a lovit cu mașina un curier în Istanbul, victima decedând ulterior. Evenimentul tragic a avut loc pe 30 noiembrie, când fiul președintelui somalez a intrat în coliziune cu un curier care circula cu motocicleta.

Victima, Yunus Emre Gocer, a fost aruncată pe șosea și a murit șase zile mai târziu, în spital. Cazul a atras atenția, mai ales după ce primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a denunțat modul în care suspectul a fost eliberat fără control judiciar, după un prim raport al poliției.

În conformitate cu raportul inițial al poliției, evenimentul era atribuit „neglijenței” victimei, însă avocatul curierului, Iyaz Cimen, a contestat această concluzie. Un al doilea raport de expertiză, care a inclus înregistrări video, a indicat că șoferul vehiculului a fost 100% responsabil pentru accident.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, și-a exprimat indignarea sa față de faptul că suspectul a părăsit Turcia fără restricții.

„Mentalitatea dominantă (care) închide ochii și permite această evadare este, din păcate, incapabilă să apere drepturile cetățenilor săi în propria țară”, a declarat el pe rețeaua de socializare X.

În urma dispariției suspectului, un mandat de arestare internațional a fost emis împotriva sa, pe data de 8 decembrie, de către Parchetul General din Istanbul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite