Preşedintele Somaliei condamnă atacurile teroriste - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Somaliei condamnă atacurile teroriste - Revista presei internaţionale
Preşedintele Somaliei condamnă atacurile teroriste - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre condamnarea atacurilor teroriste de către preşedintele Somaliei sau protestele din Bangkok. Printre alte subiecte, în Yemen nu s-a respectat acordul de încetare a focului, iar Pakistanul a arestat şapte suspecţi în atacurile de anul trecut din Mumbai.

Preşedintele Somaliei condamnă atacurile teroriste. Preşedintele somalian Shiekh Sharif Shiekh Ahmed caracterizează ca "acte teroriste" atacurile sinucigaşe de la sediul central al Uniunii Africane (UA) din Mogadishu. Atacurile au fost revendicate de grupul islamist radical Al-Shabaab şi au fost cele mai mortale atacuri asupra corpului de pace al UA, omorând 21 de persoane, inclusiv 17 soldaţi, şi rănind alte 40, anunţă agenţia de presă chineză Xinhua.

Proteste în capitala Tailandei. Zeci de mii de protestatari s-au adunat în oraşul tailandez Bangkok pentru a sărbători aniversarea unei lovituri militare, în urma căreia a fost izgonit premierul Thaksin Shinawatra, scrie CNN. În jur de 30.000 de protestatri îmbrăcaţi în tricouri roşii, susţinători ai lui Thaksin Shinawatra s-au adunat în capitala ţării, lângă sediul Guvernului. Mulţimea era calmă şi nu dădea semne de violenţă, potrivit unei surse din poliţie.

Acordul de încetare a focului din Yemen, nerespectat. Luptele din Yemen continuă, în pofida unui acord de încetare a focului încheiat de guvern cu grupul rebel din nord, Shia. Guvernul a venit cu iniţiativa acordului de încetare a focului pentru că este sfârşitul Ramadamului la musulmani. ONU a apelat la ambele părţi pentru a se putea deschide coridoare umanitare, ca ajutoarele să poată ajunge la cei afectaţi de lupte, scrie BBC.

Islamabad: Şapte suspecţi în arest. Pakistanul a confirmat că şapte suspecţi se află în arest pe fondul atacului de anul trecut din Mumbai şi cere Indiei mai multe informaţii pentru a putea deferi justiţiei autorii atacului. Ministrul de Interne Rehman Malik a anunţat la o conferinţă de presă că Pakistanul a făcut progrese "uriaşe" în investigarea atacurilor, de care este responsabil şi a anunţat că Guvernul este pregătit pentru sancţionarea vinovaţilor într-un tribunal, potrivit AFP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite