Fiica i-a donat tatălui un rinichi ca donator anonim: „Aș face-o din nou și din nou și din nou”

0
Publicat:

Când rinichiul lui John Ivanowski a început să cedeze și avea nevoie de un transplant, cel mai probabil donator compatibil era fiica sa, Delayne. Dar Ivanowski nu a vrut să accepte, notează CBS News. 

FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

În timp ce fiica sa nu înțelegea de ce bărbatul era atât de categoric în această decizie, Ivanowski a spus că reticența lui se datora unei pierderi anterioare pe care familia o avusese.

„Ea este singurul lucru pe care îl am”, a spus Ivanowski.

Cu cincisprezece ani mai devreme, fiul lui Ivanowski, Dawson, a murit de cancer, așa că gândul că fiica sa va intra în operație, chiar dacă nu era o operație riscantă, era mai mult decât putea suporta.

Din fericire, un donator anonim a apărut. 

Fără ca tatăl ei să știe, Delayne Ivanowski își petrecuse ultimul an lucrând cu centrul de transplant de la Spitalul Barnes Jewish din St. Louis. Ea și-a făcut testele și a parcurs protocoalele pentru a se pregăti pentru donare, ascunzându-i tatălui acest lucru până în ultimul moment.

Când a aflat ce făcuse fiica sa, Ivanowski a spus că nu a știut ce să simtă.

„Am început să plâng”, a spus el, adăugând că a fost „greu să procesez totul”.

Mânia și recunoștința nu s-au împletit niciodată așa cum au fost în acel moment, a explicat Ivanowski, dar, pe măsură ce timpul a trecut, recunoștința a depășit cu mult furia.

Delayne Ivanowski a spus că se bucură doar că a reușit să-și salveze tatăl.

„Aș face-o din nou și din nou și din nou și din nou dacă asta ar însemna să-i salvez viața și să-l am aici cu mine”, a spus ea.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite