Fiica dictatorului nord coreean Kim Jong Un ar putea să-i succeadă la conducere tatălui ei

0
Publicat:

Tânăra fiică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, care l-a însoțit la testele de rachete și la paradele militare, este "cel mai probabil" succesor al acestuia, a declarat agenția de spionaj din Sud.

Kim Jong Un și fiica sa, Kim Ja Ae FOTO Profimedia
Kim Jong Un și fiica sa, Kim Ja Ae FOTO Profimedia

Este pentru prima dată când Serviciul Național de Informații (NIS) a recunoscut-o pe Kim Ju Ae drept moștenitoarea lui Kim.

Cu toate acestea, NIS a declarat că încă ia în considerare "toate posibilitățile" în planul de succesiune al Phenianului, potrivit bbc.com.

Domnișoara Kim a păstrat un profil înalt de când a apărut pentru prima dată în public la sfârșitul anului 2022.

"Pe baza unei analize cuprinzătoare a activităților publice și a nivelului de respect pentru Kim Ju Ae de la prima sa apariție publică, în prezent, ea pare a fi cel mai probabil succesor", a declarat NIS.

"Dar ne păstrăm ochii deschiși pentru toate posibilitățile, deoarece Kim Jong Un este încă tânăr, nu are probleme majore de sănătate și există multe variabile".

Kim Ju Ae este considerată est al doilea copil al liderului nord-coreean și se crede că are în jur de 10 ani.

Ministrul sud-coreean al unificării, Kim Yung-ho, a făcut o evaluare similară cu privire la fiica lui Kim, în cadrul unei conferințe de presă luna trecută.

"Accentul continuu pus pe fiica lui Kim Jong Un poate fi văzut ca o dovadă că Coreea de Nord se grăbește să arate intențiile de succesiune pe fondul unor circumstanțe interne dificile", a spus el.

Observatorii din Coreea de Nord au remarcat modul în care copila este menționată acum ca fiind o fiică "respectată", mai degrabă decât una "iubită", așa cum a fost prezentată pentru prima dată în timpul debutului său public din noiembrie 2022.

Adjectivul "respectată" este rezervat celor mai venerate persoane din Coreea de Nord. În cazul lui Kim, acesta a fost denumit "tovarăș respectat" abia după ce statutul său de viitor lider a fost cimentat.

Cetățenilor nord-coreeni li se spune că soții Kim provin dintr-o linie de sânge sacră, ceea ce înseamnă că numai ei pot conduce țara. Kim va dori să se asigure că va transmite această mantie celei de-a patra generații.

Recent, fiica și-a însoțit tatăl la lansarea în decembrie a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil solid Hwasong-18, cea mai avansată rachetă cu rază lungă de acțiune din arsenalul nord-coreean.

De asemenea, ea a fost alături de tatăl ei atunci când Nordul a lansat pe orbită satelitul său spion Malligyong-1 în noiembrie anul trecut, după două încercări eșuate. Phenianul a susținut că Malligyong-1 îi va oferi lui Kim o vedere a Casei Albe.

Prezentarea timpurie a tinerei în public ar putea fi o modalitate a liderului nord coreean de a se asigura că fiica sa se impune înainte de a prelua puterea, au declarat analiștii.

Ar putea fi, de asemenea, o modalitate pentru Kim Jung Un de a depăși prejudecățile din Coreea de Nord, profund patriarhală, care nu a fost niciodată condusă de o femeie.

Prima dată când a fost menționată existența fiicei sale a fost în 2013, după ce starul american de baschet Dennis Rodman a făcut o călătorie controversată în Coreea de Nord.

Donnis Rodman a declarat că a petrecut timp cu familia lui Kim, relaxându-se la mare și că le-a "ținut copilul în brațe".

Liderul nord-coreean este extrem de secretos în ceea ce privește familia sa - chiar și soția sa, Ri Sol Ju, a fost ținută în secret până la ceva timp după ce cei doi s-au căsătorit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite