Festivalul japonez „sumo cu bebeluși plângând“ revine pentru prima dată de la pandemie

0
Publicat:

Personalul purtând măști de demon încearcă să facă bebelușii concurenți să plângă, iar primul care plânge este declarat câștigător într-o tradiție veche de secole.

Festivalul bebelușilor sumo, tradiție reluată dup întreruperea cauzată de pandemie Foto AFP
Festivalul bebelușilor sumo, tradiție reluată dup întreruperea cauzată de pandemie Foto AFP

Zeci de bebeluși japonezi plângăcioși s-au confruntat într-un ritual tradițional de "sumo plâns" despre care se crede că le aduce sănătate, care a revenit pentru prima dată în patru ani după pandemie, potrivit theguardian.com.

Perechi de prunci purtând șorțuri ceremoniale de sumo au fost ținuți în brațe de părinții lor și s-au confruntat unul cu celălalt în ringul de sumo de la templul Sensoji din Tokyo, sâmbătă.

Personalul purtând măști de demon "oni" a încercat să îi facă pe copii să plângă, iar primul care a țipat a fost declarat câștigător de către un arbitru de sumo îmbrăcat într-o uniformă tradițională elaborată care ținea în mână un evantai de lemn folosit pentru a semnala victoria.

Foto AFP
Foto AFP

"Putem spune care este starea de sănătate a unui bebeluș ascultând felul în care plânge. Astăzi s-ar putea să fie nervos și să nu mai plângă atât de mult, dar vreau să-i aud plânsul sănătos", a declarat pentru AFP Hisae Watanabe, mama unui copil de opt luni.

"Sumo-ul plânsului" are loc la sanctuarele și templele din întreaga țară, spre încântarea părinților și a spectatorilor.

Shigemi Fuji, președintele Federației de Turism din Asakusa, care a organizat evenimentul, a declarat că unii oameni ar putea crede că este îngrozitor să facă bebelușii să plângă.

"Dar în Japonia, noi credem că bebelușii care plâng cu putere cresc și sănătoși. Acest tip de eveniment are loc în multe locuri din Japonia", a spus el.

În total, 64 de bebeluși au participat la acest ritual, potrivit organizatorului.

Regulile variază de la o regiune la alta - în unele locuri părinții vor ca odraslele lor să fie primele care plâng, în altele primul care plânge este cel care pierde.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite