Erdogan spune că este inacceptabil că Turcia nu poate să deţină arme nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că este inacceptabil ca statele înarmate nuclear să interzică Ankarei să obţine propriile sale arme nucleare, dar nu a precizat dacă Turcia are de gând să le obţină, potrivit Reuters.

„Unele ţări au rachete cu focoase nucleare, nu una, două. Dar ne spun că noi nu putem avea. Nu pot accepta acest lucru”, a declarat liderul turc în faţa membrilor partidului său, AK, în oraşul Sivas.

„Nu există nicio ţară dezvoltată din lume care să nu le aibă”, a adăugat Erdogan. De fapt, multe state dezvoltate nu au arme nucleare.

Turcia a semnat Tratatul de Neproliferare Nucleară în 1980, şi în 1996 a semnat Tratatul pentru interzicerea testelor nucleare.

Erdogan a indicat că vrea aceaşi protecţie pentru Turcia cum are Israelul.

„Avem Israelul în apropiere, aproape ca vecin. Ei sperie alte naţiuni prin faptul că deţin aşa ceva. Nimeni nu-i poate atinge”.

Analiştii străini spun că Israelul deţine un arsenal nuclear considerabil, însă ţara menţine o politică a ambiguităţii atunci când vine vorba despre problema nucleară, refuzând că confirme sau să infirme capacităţile sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite