Erdogan anunță un acord cu Moscova pentru crearea unui hub de gaze în Turcia

0
Publicat:

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat miercuri că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin să creeze un „hub de gaze” în Turcia, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

În timpul unui discurs în fața parlamentului turc, Erdogan l-a citat pe Putin spunând că Europa ar putea să se aprovizioneze cu gaze de la hub-ul din Turcia, în timp ce livrările Rusiei către Europa au fost perturbate de sancțiunile legate de Ucraina și de scurgeri la conductele cheie, potrivit The Moscow Times. 

Săptămâna trecută, cei doi lideri au discutat despre crearea hub-ului de gaz în cadrul unei întâlniri față în față în capitala kazahă Astana.

„Turcia s-a dovedit a fi cea mai fiabilă rută pentru livrări în prezent, chiar și pentru Europa”, a declarat Putin săptămâna trecută.

Prețurile la gaze au crescut vertiginos de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, iar UE s-a străduit să găsească surse alternative de energie după ce Rusia a decis să își reducă livrările către Europa ca răspuns la sancțiunile occidentale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite