Erdogan și Putin vor discuta despre criza azero-armeană. „Turcia va continua să fie alături de Azerbaidjan”

0
Publicat:

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele Rusiei Vladimir Putin vor discuta despre recentele lupte dintre Armenia și Azerbaidjan la întâlnirea de săptămâna aceasta de la Samarkand, a declarat miercuri un înalt oficial turc, conform Reuters.

Erdogan și Putin vor discuta despre conflictul azero-armean în Uzbekistan FOTO EPA-EFE
Erdogan și Putin vor discuta despre conflictul azero-armean în Uzbekistan FOTO EPA-EFE

Noi ciocniri au izbucnit miercuri între Azerbaidjan și Armenia, pe măsură ce eforturile internaționale de pace s-au intensificat, la o zi după ce aproape 100 de soldați au fost uciși în cele mai grave lupte dintre fostele republici sovietice de la războiul din 2020.

"Această problemă va fi discutată cu Putin. Pentru că rolul jucat de Rusia și Turcia în încheierea acestui război și munca comună care a urmat sunt evidente", a spus oficialul, cerând anonimatul.

"Turcia a deschis dialogul pentru a depăși problema dintre cele două țări. Acest lucru trebuie să se termine înainte de a se accentua".

Întâlnirea dintre Erdogan și Putin, în marja summit-ului Organizației de Cooperare de la Shanghai este programată să aibă loc vineri, în Uzbekistan.

Rusia este o putere proeminentă în Caucaz și are trupe de menținere a păcii în zona de conflict azero-armeană. Turcia, membru NATO, sprijină Azerbaidjanul.

Turcia va continua să fie alături de Azerbaidjan în toate sensurile”, a adăugat oficialul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite