Emisarul internaţional Lakhdar Brahimi  cere ca schimbarea din Siria să fie „reală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brahimi va merge sâmbătă la Moscova pentru a discuta cu liderii ruşi FOTO Reuters
Brahimi va merge sâmbătă la Moscova pentru a discuta cu liderii ruşi FOTO Reuters

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a cerut joi o schimbare "reală" în Siria, care să pună capăt celor 21 de luni de conflict sângeros, în cadrul unei conferinţe de presă la Damasc.

„Schimbarea cerută nu trebuie să fie cosmetică, poporul sirian are nevoie şi cere o schimbare reală, şi toată lumea înţelege acest lucru", a declarat emisarul internaţional. Declaraţia a fost ultima încearcare a lui Brahimi să convingă regimul miliar şi rebelii să pună capăt conflictului care a provocat moartea a 45.000 de oameni.

Brahimi a îndemnat joi la formarea unui guvern de tranziţie cu puteri depline. „Trebuie să fie format un guvern dotat cu puteri depline (...), care să asume puterea pe perioada de tranziţie. Această perioadă tranzitorie se va încheia odată cu alegerile”, a mai spus diplomatul de origine algeriană.

Emisarul internaţional urmează să se întâlnească sâmbătă, la Moscova, cu oficiali ruşi, a anunţat miercuri adjunctul ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov. Rusia a comunicat că Brahimi doreşte consultări cu liderii de la Moscova, în contextul în care tocmai a efectuat o vizită la Damasc, unde s-a întâlnit cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad.

„Am avut onoarea să-l întâlnesc pe preşedinte şi, ca de obicei, am schimbat păreri despre paşii care trebuie făcuţi în viitor”, a declarat luni Brahimi jurnaliştilor din Damasc, relatează „Vocea Rusiei” citând AFP şi Interfax.

"Domnul Assad a exprimat punctul său de vedere în legătură cu situaţia din Siria şi i-am prezentat rezultatele întâlnirilor pe care le-am avut cu liderii din regiune", a adaugat diplomatul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite