Întâlnire între Brahimi şi Assad: Emisarul internaţional doreşte un acord privind o soluţie de ieşire din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emisarul internaţional pentru Siria Lakhdar Brahimi FOTO Reuters
Emisarul internaţional pentru Siria Lakhdar Brahimi FOTO Reuters

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a anunţat că s-a întâlnit luni cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, în încercarea de a pune capăt conflictului sângeros care a acaparat ţara în ultimii ani.

„Am avut onoarea să-l întâlnesc pe preşedinte şi, ca de obicei, am schimbat păreri despre paşii care trebuie făcuţi în viitor”, a declarat Brahimi jurnaliştilor din Damasc, relatează „Vocea Rusiei” citând AFP şi Interfax.

"Domnul Assad a exprimat punctul său de vedere în legătură cu situaţia din Siria şi i-am prezentat rezultatele întâlnirilor pe care le-am avut cu liderii din regiune", a adaugat diplomatul.

Brahimi a ajuns duminică în Siria, intrând pe cale terestră din Libanul vecin. Ultima vizită a emisarului internaţional în Siria a fost la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit Al Jazeera, Brahimi s-a întâlnit cu preşedintele sirian ca să-i aducă la cunoştinţă planul ruso-american privind încheierea conflictului din Siria. Planul prevede un guvern de tranziţie, compus din miniştri numiţi atât de regimul lui Assad, cât şi de rebelii sirieni. Lui Assad i se va permite să rămână în funcţie până în 2014, atunci când îi expiră mandatul prezidenţial, însă puterea va fi concentrată în mâinile guvernului de tranziţie, mai informează Al Jazeera, citată de „Vocea Rusiei”.

Se pare că, deşi ar fi dispus să renunţe la îndatoririle sale de preşedinte pentru moment, nimeni nu-i poate scoate din cap lui Assad ideea de a candida din nou la prezidenţiale după 2014.

De la debutul violenţelor în Siria, în martie 2011, au murit peste 44.000 de oameni, conform Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite