El Mundo: 60% dintre europeni îşi acuză autorităţile, UE sau companiile private pentru creşterea preţurilor la energie

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Acţiunile premierului spaniol Pedro Sanchez şi ale cancelarului german Olaf Scholz cu privire la conflictul din Ucraina au primit cel mai slab rating, arată datele sondajului.

Cel puţin 60% dintre europeni cred că propriile guverne, companiile private de energie sau UE sunt de vină pentru creşterea preţurilor la energie. Acest lucru este dovedit de datele unui sondaj de opinie publică realizat de alianţa Euroskopia în Austria, Germania, Grecia, Spania, Italia, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia şi Franţa.

Ziarul El Mundo a transmis duminică  că respondenţii au fost întrebaţi cine este mai responsabil pentru creşterea preţurilor la energie. Un sfert (25%) dintre europeni au ales răspunsul: „Guvernul ţării mele”. 24% dintre cei chestionaţi dau vina pe companiile energetice private, alţi 11% pe UE. În acelaşi timp, 28% dintre respondenţi au susţinut că Rusia este responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. 10% le-a fost greu să răspundă la întrebare, 2% au ales o altă opţiune.

Dintre liderii europeni, acţiunile premierului spaniol Pedro Sanchez şi ale cancelarului german Olaf Scholz cu privire la conflictul ucrainean au primit cel mai slab rating în rândul cetăţenilor UE. În plus, 45% dintre respondenţi au asigurat că simt puternic impactul creşterii preţurilor la energie. Majoritatea (56%) dintre respondenţi au declarat, de asemenea, că sunt foarte îngrijoraţi de creşterea preţurilor mărfurilor.

Aproximativ 9.000 de persoane au participat la sondaj, care a fost realizat între 8 şi 29 iunie.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite