Preşedintele finlandez avertizează cu privire la recesiunea economică în Europa

0
0
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Ţările UE se vor confrunta cu o recesiune economică din cauza conflictului din Ucraina, consideră preşedintele finlandez Sauli Niinistö, care a făcut o astfel de menţiune duminică, în cadrul unu interviu pentru ziarul Maaseudun Tulevaisuus.

„Cetăţenii Finlandei şi ai altor ţări UE vor trebui să se obişnuiască cu faptul că economia nu va mai creşte de la an la an. Acest lucru poate afecta negativ unitatea Europei, deoarece dezvoltarea se opreşte brusc şi numărul provocărilor creşte”, a spus preşedintele finlandez, Sauli Niinistö. În acest sens, „sarcinile cheie sunt autosuficienţa Finlandei în domeniul securităţii, în ciuda procesului de aderare la NATO, şi independenţa acesteia în problema asigurării populaţiei cu alimente”.

Niinistö a adăugat că astăzi este important să se ţină cont de „riscul unei escaladări a conflictului din Ucraina”. El nu a precizat cum ar putea escalada situaţia, dar a subliniat că „anxietatea cu privire la acest aspect, desigur, este împărtăşită şi de alte ţări”.

„Starea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, şi în special dintre Rusia şi Finlanda, va depinde şi de evoluţia situaţiei din Ucraina”, a spus el.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite