Dreptate divină: Un terorist din Irak şi-a ucis „ucenicii“, în timp ce îi învăţa să detoneze bombe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teroriştii au ucis, anul trecut, peste 9.000 de persoane FOTO Reuters
Teroriştii au ucis, anul trecut, peste 9.000 de persoane FOTO Reuters

Un terorist irakian din nordul Bagdadului a ucis, luni, un grup de 21 de  militanţi în timp ce încerca să îi înveţe să detoneze o centură cu explozibil.

Potrivit site-ului „The New York Times“, Irakul se confruntă în prezent cu mai multe violenţe decât în ultimii cinci ani, în condiţiile în care 9.000 de persoane au murit anul trecut, iar 1.000 au fost ucise doar luna trecută. Luni, în nordul Irakului, ţintă a unui astfel de atac a fost chiar purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Osama al-Nujaifi. Şase paznici au fost răniţi, însă Nujaifi a scăpat teafăr.

Alături de cei 22 de militanţi care au murit în urma accidentului provocat de instructorul lor, alţi 15 au fost  răniţi, luni, într-o explozie din provincia Salahuddin.

„S-a făcut dreptate“

Potrivit „The New York Times“, localnicii au primit vestea referitoare la moartea teroriştilor ca pe un semn că justiţia divină funcţionează.

„Dumnezeu face dreptate“, a declarat Raad Hashim, un vânzător care se afla în timpul programului la momentul la care a avut loc accidentul.

„Dumnezeu le trimite un mesaj criminalilor, ca să oprească nedreptatea şi să aducă pacea“, a mai spus el.

„Am auzit despre asta când un prieten m-a sunat şi mi-a povestit. Era atât de fericit, de parcă se căsătorea“, a povestit un alt localnic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite