Doi austrieci, răpiţi în apropiere de frontiera dintre Burkina Faso şi Mali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni austrieci, un medic şi soţia sa, au fost răpiţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Mali, unde în mai 2015 a fost răpit un român, a anunţat sâmbătă Ministerul Securităţii din această ţară vest-africană, relatează Reuters online.

Răpirea a avut loc în regiunea Baraboule, a anunţat ministerul într-un mesaj trimis unor reporteri.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Abi Ouattara, citat de AP, a declarat că autorităţile nu ştiau de când se aflau cei doi austrieci în localitatea Baraboule din provincia Soum (nord), situată în Sahel, unde desfăşurau activităţi de voluntariat.

Era neclar, imediat, dacă răpirea avea vreo legătură cu atacul unor luptători afiliaţi Al-Qaida, vineri seara, la un hotel din capitală.

Atacul, lansat vineri seara la hotelul Splendid, frecventat de străini, situat în cartierul de afaceri din capitală, a fost revendicat de Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), a anunţat organizaţia SITE, specializată în supravegherea reţelelor islamiste.

Într-un comunicat, AQMI preciza că atacul este opera uneia dintre filialele sale - Al Mourabitoune - o grupare condusă de către jihadistul algerian Mokhtar Belmokhtar, care a revendicat luna trecută atacul de la hotelul Radisson din Bamako, în Mali.

În mai 2015, gruparea islamistă Al Mourabitoune a anunţat că deţine un cetăţean român, răpit în aprilie, într-o mină din nordul Burkina Faso.

Grupări islamiste au comis, în ultimii ani, numeroase atacuri în ţări din Africa de Vest care se învecinează cu Sahelul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite