Descoperire macabră la Palmira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O groapă comună în care au fost găsite cadavrele a 42 de persoane executate de gruparea jihadistă Statul Islamic a fost descoperită în oraşul sirian Palmira, recucerit de forţele armate ale regimului de la Damasc în urmă cu o săptămână, relatează cotidianul „Le Figaro“.

„Armata a descoperit ieri dimineaţă (vineri, n. red.) o groapă comună care conţine rămăşiţele umane a 24 de civili, dintre care trei copii, şi a 18 militari“, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă militară siriană.

Potrivit acesteia, persoanele respective au fost ucise fie prin decapitare, fie prin împuşcare de către jihadiştii care au controlat oraşul vreme de aproximativ 10 luni. 

Rămăşiţele victimelor, cel mai probabil ofiţeri şi membri ai familiilor lor, „au fost transferate la spitalul militar din Homs şi unele dintre ele au fost identificate“, a adăugat sursa citată.

Conform Russia Today, printre victime se numără cinci femei. Specialiştii care au examinat cadavrele acestora au ajuns la concluzia că, înainte să fie ucise, femeile au fost torturate.

Armata continuă să cerceteze zona, inclusiv să facă săpături, existând temeri că ar putea fi descoperite alte cadavre.

Potrivit directorului organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahman, „gruparea Statul Islamic a executat cel puţin 280 de oameni“ în perioada în care a deţinut controlul asupra Palmirei.

Din martie 2011, Siria este măcinată de un război civil, care s-a soldat, conform estimărilor Naţiunilor Unite, cu aproximativ 270.000 de morţi.

Conflictul a favorizat dezvoltarea reţelei jihadiste Statul Islamic, care ocupă acum regiuni din nord-estul Siriei, nord-vestul Irakului, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite