Decretul privind redenumirea capitalei Kazahstanului în Astana a intrat în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decretul președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, privind redenumirea capitalei republicii în Astana a intrat în vigoare după ce a fost publicat luni în ziarul oficial. „ Kazakhstanskaya Pravda ”.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev. Foto: Arhiva Adevărul
Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev. Foto: Arhiva Adevărul

Decretul privind redenumirea Nur-Sultan - capitala Republicii Kazahstan - în Astana a fost publicat pe 19 septembrie exact la miezul nopții. Acesta intră în vigoare din ziua primei sale publicări oficiale. Ziarul a publicat și o lege privind modificările și completările constituției.

Pe 17 septembrie, Tokayev a semnat o lege de modificare a constituției, conform căreia fostul nume de Astana este returnat capitalei Kazahstanului. În aceeași zi, a semnat un decret de redenumire a capitalei. În plus, potrivit modificărilor aduse Legii fundamentale, mandatul șefului statului este limitat la o perioadă de șapte ani fără drept de realegere.

Astana, Kazahstan. Foto: Shutterstock
Astana, Kazahstan. Foto: Shutterstock

În 1997, primul președinte al țării, Nursultan Nazarbayev, a mutat capitala din Alma-Ata în orașul Akmola, care a fost redenumit Astana în 1998. La 23 martie 2019, actualul șef al statului, Kassym-Jomart Tokayev, a semnat un decret prin care Astana a fost redenumită Nur-Sultan în onoarea lui Nazarbayev. Ziua Capitalei - 6 iulie - este sărbătorită în Kazahstan ca sărbătoare legală. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite