Dalai Lama invită la dialog cu jihadiştii din Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Trebuie dialogat şi cu (organizaţia teroristă) Statul Islamic“, a îndemnat, într-un interviu apărut luni, liderul spiritual tibetan Dalai Lama, susţinând că „nu există altă cale“ decât cea a dialogului, transmite AFP online.

Intervievat de cotidianul italian La Stampa la Bangalore, în sudul Indiei, unde s-a aflat pentru un colocviu privind pacea şi economia, Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a apreciat că este necesar acest dialog, chiar şi cu un inamic atât de dur ca organizaţia Statul Islamic.

Întrebat cum s-ar putea obţine pacea, Dalai Lama a răspuns: „Prin dialog. Trebuie să ascultăm, să înţelegem, să avem, în orice caz, respect faţă de celălalt. Nu există altă cale“.

„Islamul este o religie a păcii. Cei care sunt intoleranţi îşi au propriile credinţe şi propriii fraţi“, a apreciat el, criticând ideologia califatului.

În ceea ce priveşte Myanmarul, unde majoritatea budistă persecută minoritatea musulmană rohingya, liderul religios tibetan a condamnat această atitudine: „Nu am contacte cu ei, dar nimeni nu trebuie să persecute pe nimeni“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite