Cutremur de 7,1 magnitudine, în insula Bali. Hotelurile au evacuat turiștii, existând teama unui tsunami

0
Publicat:

Un puternic cutremur a lovit, marți dimineața, în Bali şi alte insule indoneziene, potrivit unui anunț al Institutul seismologic american (USGS), citat de AFP. Seismul a avut magnitudinea de 7,1, iar oamenii au luat în calcul posibilitatea formării unui tsunami.

Bali, Indonezia FOTO Arhivă
Bali, Indonezia FOTO Arhivă

Cutremurul s-a produs la mare adâncime, la aproximativ 515 kilometri, în mare, la nord-est de Bali, la ora locală 03:55 (19:55 GMT luni), potrivit institutului. Totodată, acesta a fost urmat de replici, resimţite în Bali, precum şi pe insulele din apropiere Lombok şi Sumbawa. Doua replici cu magnitudinea 5,4 şi 5,6 au fost înregistrate de USGS.

Posibilitatea formării unui tsunami, exclusă

Clienții hotelurilor au fost evacuați.

„În seara asta am avut un cutremur cu magnitudinea de 7,0 în Bali. M-am trezit cu patul meu rostogolindu-se, literalmente, prin cameră. Este, probabil, cel mai rău lucru de experimentat după o mahmureală”, a scris un turist, pe platforma X (Twitter).

Personalul a monitorizat plajele de teama unui posibil tsunami. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat existența pagubelor materiale.

Indonezia se confruntă frecvent cu activitate seismică şi vulcanică din cauza amplasării sale pe „Centura de foc” a Pacificului, unde plăcile tectonice intră în coliziune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite