Cum a marcat Coreea de Nord cea de-a 75-a aniversare de la înfiinţarea armatei sale FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a marcat miercuri, 8 februarie, cea de-a 75-a aniversare de la înfiinţarea armatei sale, cu posibilitatea ca o paradă militară cu rachete balistice intercontinentale să fie organizată în capitala Phenian, relatează agenţia Kyodo.

Liderul Kim Jong-un a vizitat marţi cartierul general al Armatei Populare Coreene împreună cu „respectata sa fiică" şi „a exprimat un nobil tribut şi felicitări calde tuturor ofiţerilor", a declarat miercuri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

El nu a menţionat programul nuclear al ţării sau Statele Unite, într-un discurs rostit în ajunul aniversării. Agenția KCNA a publicat imagini cu o fată despre care se crede că este al doilea copil al lui Kim, Kim Ju Ae, în vârstă de aproximativ 10 ani, şi cu soţia lui Kim, Ri Sol Ju, însoţindu-l pe lider, conform Agerpres.

În noiembrie anul trecut, presa de stat a descris-o pe fată drept „cea mai iubită" şi "preţioasă", alimentând speculaţiile că ea ar putea fi o potenţială succesoare a tatălui ei.

Paradă militară

În discurs, Kim a spus că armata a „înregistrat tradiţia glorioasă, victoria strălucitoare şi epopeea strălucitoare a onoarei" şi şi-a exprimat convingerea că ea „ar apăra remarcabil demnitatea şi măreţia puternicei ţări şi a poporului, cu forţa irezistibilă specifică acesteia", potrivit KCNA.

NK News, un website care oferă ştiri şi analize despre Coreea de Nord, citând înregistrări video filmate în capitală, a arătat că avioane iluminate au zburat deasupra Phenianului în jurul orei 1:00 dimineaţă devreme şi s-a auzit muzică din Piaţa Kim Ir Sen din capitală, în jur de 0:30.

Potrivit NK News, toate acestea sugerează că Coreea de Nord a început o paradă militară, dar este posibil să fi făcut parte din activităţi suplimentare de antrenament.

NK News a scris, la sfârşitul lunii trecute, că mii de civili din Phenian au fost angajaţi într-o practică pentru o paradă militară, pe baza analizei imaginilor din satelit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite