Criza din Siria: Barack Obama respectă „punctul de vedere” al lui David Cameron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii de pe Downing Street şi de la Casa Albă, David Cameron, respectiv Barack Obama. FOTO: AP
Liderii de pe Downing Street şi de la Casa Albă, David Cameron, respectiv Barack Obama. FOTO: AP

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat vineri că respectă în totalitate punctul de vedere al lui David Cameron după ce Parlamentul a blocat implicarea Marii Britanii în posibilele acţiuni militare în Siria, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al cabinetului de la Londra.

Cei doi lideri au avut o convorbire telefonică de aproximativ 15 minute, „discuţia fiind una prietenoasă”, informează BBC.

Prim-ministrul Marii Britanii a reiterat faptul că vreau un răspuns clar privind posibilul atac cu arme chimice. De asemenea, potrivit unui purtător de cuvânt de pe Downing Street, Obama a declarat că nu este decis pentru moment asupra măsurilor care vor fi luate privind Siria.

Prim-ministrul a exprimat clar faptul că este necesar un răspuns dur şi robust faţă de crimele de război îngrozitoare comise de regimul Assad în Gouta”, a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului condus de David Cameron.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a menţionat că „prim-ministrul a vrut să utilizeze o abordare consensuală în Marea Britanie” şi că guvernul de la Londra a acceptat punctul de vedere al Camerei Comunelor împotriva acţiunii militare britanice.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunţat vineri că atacul chimic din Siria de la 21 august din apropiere de Damasc a provocat moartea a 1.429 de persoane, dintre care 426 de copii, potrivit datelor obţinute de serviciile de informaţii americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite