Creșterea numărului de sinucideri în Coreea de Nord îl determină pe Kim Jong Un să emită un ordin de prevenire

0
Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis un ordin secret pentru ca autoritățile locale să prevină sinuciderile, după ce datele au arătat o creștere a numărului de persoane care și-au luat viața în acest an.

Coreea de Nord a marcat miercuri cea de a 75 a aniversare de la înfiinţarea armatei sale Kim Jong Un FOTO Profimedia (2) jpg

Deși RFA nu a putut confirma numărătoarea nord-coreeană, Serviciul Național de Informații sud-coreean a raportat la sfârșitul lunii mai că numărul sinuciderilor a crescut cu aproximativ 40% față de anul trecut.

"Există o mulțime de factori de neliniște internă în Coreea de Nord din cauza greutăților oamenilor", a declarat agenția de spionaj, adăugând că infracțiunile violente sunt, de asemenea, în creștere, deoarece oamenii se străduiesc să se descurce pentru a ajunge la sfârșit de lună, scrie rfa.org.

Kim a definit oficial sinuciderea ca fiind un "act de trădare împotriva socialismului" și a ordonat guvernelor locale să ia măsuri de prevenire.

Ordinul confidențial de prevenire a sinuciderilor a fost transmis în cadrul unor întâlniri de urgență în fiecare provincie a liderilor comitetelor de partid la nivel de provincie, oraș și județ, a declarat un oficial din provincia nord-estică Hamgyong de Nord pentru serviciul coreean al RFA, sub rezerva anonimatului din motive de securitate.

"Întâlnirea noastră a avut loc în clădirea comitetului provincial de partid situată în districtul Pohang, în orașul Chongjin", a declarat el. "A fost dezvăluit numărul mare de cazuri de sinucidere din provincie, iar unii oficiali ... nu și-au putut ascunde expresiile de îngrijorare".

Critici la adresa sistemului social

Statisticile prezentate la reuniunea din Hamgyong de Nord au arătat că anul acesta au existat 35 de cazuri de sinucidere numai în Chongjin și în comitatul Kyongsong din apropiere, a declarat oficialul, adăugând că majoritatea cazurilor au implicat familii întregi care și-au pus capăt vieții împreună.

"Participanții au fost șocați de dezvăluirea notelor de sinucidere care criticau țara și sistemul social", a spus acesta. 

La reuniunea din provincia Ryanggang, participanților li s-a spus că sinuciderea a avut un impact social mai mare decât înfometarea, a declarat pentru RFA un oficial de acolo, sub rezerva anonimatului, de teama represaliilor.

"În pofida politicii de prevenire a sinuciderilor ratificată de secretarul general, oficialii nu au fost capabili să găsească o soluție adecvată", a spus el. "Majoritatea sinuciderilor au fost cauzate de sărăcia severă și de foamete, așa că nimeni nu poate veni cu o contramăsură în acest moment".

În cadrul reuniunii au fost descrise în detaliu mai multe cazuri șocante, potrivit oficialului.

"În orașul Hyesan, un băiat de 10 ani locuia cu bunica sa după ce părinții săi au murit de foame, dar aceștia și-au luat viața mâncând otravă de șobolani", a spus el. "Acest lucru a adus o mare tristețe tuturor celor care l-au văzut".

Oficialul a descris și alte cazuri șocante dezvăluite în cadrul reuniunii, inclusiv un cuplu de 60 de ani care s-a spânzurat de un copac în munți și o familie de patru persoane care, după ce au luat ultima masă de familie împreună, a ingerat cianură de potasiu, o substanță chimică extrem de toxică folosită adesea în mineritul aurului.

"Sinuciderea în familie este un ultim act de sfidare împotriva unui sistem fără speranță", a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite