Copil de 11 ani, împuşcat mortal un alt copil, pentru că l-a învins la un joc video

0
Publicat:

Un copil în vârstă de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil de 11 ani, pentru că l-a învins la un joc video, au informat miercuri mai multe surse mass-media mexicane, relatează AFP, citată de Agerpres.

Copil cu armă. FOTO Pexels.com
Copil cu armă. FOTO Pexels.com

Tragedia a avut loc într-o zonă săracă din statul Veracruz (sud-est). Băiatul a fost omorât cu un pistol pe care celălalt copil l-a luat din locuinţa familiei sale. 

S-a întâmplat după ce copiii s-au jucat pe o consolă video închiriată de la un magazin de cartier din oraşul La Perla.

Nu cer decât un singur lucru, să se facă dreptate, pentru că fiul meu a murit din vina părinţilor acestui copil care mi-a ucis copilul", a declarat marţi, la înmormântare, mama victimei, citată de cotidianul Reforma.

Femeia îi acuză pe părinții celuilalt copil că sunt responsabili pentru că au lăsat un pistol pe masă. Familia băiatului care și-a împușcat prietenul a fugit împreună cu copilul.

Cuitlahuac Garcia, guvernatorul statului Veracruz, unul dintre cele mai sărace și violente state din Mexic, a spus că este trist că un copil poate avea acces la o armă și a adăugat că sunt „fără îndoială responsabilităţi" de stabilit.

Micul agresor este condiderat de experţii citaţi de presa mexicană o victimă a violenţei din anumite regiuni ale Mexicului, țară care a înregistrat 30.968 de omucideri în 2022 (în scădere cu 7,1% într-un an).

Un caz similar a avut loc și în  SUA, unde un băieţel de şase ani a fost arestat pe 6 ianuarie după ce şi-a rănit grav învăţătoarea, după ce a împușcat-o în clasă, la o şcoală din statul Virginia (Est).

Pistolul Taurus de calibrul 9 mm fusese achiziţionat legal de mama copilului.

Amintim că, în urmă cu doi ani, un bebeluş de doar opt luni a fost împuşcat mortal de fratele său de trei ani, după ce băiatul a găsit un pistol, ţinut la vedere, în apartamentul familiei, potrivit The Guardian

 Și în România un copil de 12 ani a fost împuşcat de un prieten de 17 ani, după ce agresorul a furat un pistol cu bile dintr-un magazin de arme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite