Conflictul va mai continua multe luni, dar ONU a numit deja un ministrul olandez pentru reconstrucția Fâșiei Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONU a anunțat astăzi numirea unui ministru olandez în exercițiu, Sigrid Kaag, în funcția de coordonator al răspunsului umanitar şi de reconstrucției în Gaza, după o rezoluție a Consiliului de Securitate privind ajutorul în teritoriul palestinian bombardat şi asediat de Israel, relatează AFP.

Ajutoare umanitare în Fâșia Gaza
Ajutoare umanitare în Fâșia Gaza FOTO Twitter

Sigrid Kaag va "facilita, coordona, controla și verifica transporturile de ajutor umanitar către Gaza" şi va avea, de asemenea, ca sarcină să "pună în aplicare un mecanism al Națiunilor Unite pentru a accelera transporturile de ajutor umanitar către Gaza prin intermediul unor state care nu sunt părţi în conflict", a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al secretarului general Antonio Guterres.

Totodată, şeful statului major al armatei israeliene, Herzi Halevi, a declarat marţi că războiul Israelului împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza "va mai dura multe luni".

"Obiectivele acestui război nu sunt uşor de atins. Războiul va mai dura multe luni", a dat asigurări şeful Statului Major, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce s-a întâlnit cu soldaţi israelieni în Fâşia Gaza.

Peste 240 de palestinieni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în atacurile israeliene în Fâşia Gaza, potrivit Hamas.

Israelul a promis că va distruge Hamasul după atacul sângeros lansat la 7 octombrie de mişcarea palestiniană pe teritoriul israelian, atac care s-a soldat cu cel puţin 1.140 de morţi, majoritatea civili, potrivit celor mai recente cifre oficiale israeliene.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite, potrivit Israelului, dintre care 129 se află încă în Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite