Președintele Biden anunță progrese în privința obținerii unei pauze umanitare

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a anunțat progrese în demersurie de obținere a unei „pauze umanitare” cerute de Statele Unite în luptele dintre Israel şi Hamas din Gaza, pauză menită să protejeze populația civilă şi transportul de ajutoare către Fâşia Gaza asediată, relatează AFP, scrie Agerpres.

Joe Biden FOTO: Profimedia (Arhivă)
Joe Biden FOTO: Profimedia (Arhivă)

Întrebat dacă există progrese pe acest subiect, Joe Biden a răspuns „da”, în timp ce ieşea dintr-o biserică din Delaware, înainte de a se urca în mașină, chiar dacă bombardamentele aeriene forțelor israeliene împotriva teritoriului palestinian controlat de Hamas continuă.

Un înalt oficial de la Casa Albă a precizat că eliberarea ostaticilor de către Hamas, cel puţin 240 de persoane conform armatei israeliene, „ar necesita o pauză foarte consecventă în conflictul” cu Israelul, adaugă Agerpres.

Acesta a menţionat, într-o conferinţă telefonică cu presa, că au loc „discuţii foarte serioase” şi a precizat că nu există în acest moment un acord o astfel de pauză.

Administraţia Biden a indicat în mod repetat că nu susține un armistiţiu generalizat, dar a cerut „pauze” din motive umanitare, iar preşedintele Joe Biden însuşi a susţinut principiul unei încetări temporare a ostilităţilor pentru eliberarea ostaticilor.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus, la rândul său, vineri că refuză „un armistiţiu temporar fără eliberarea ostaticilor”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite