Companie aeriană nord-coreeană, primul zbor internațional, de la Covid. Care a fost destinația

0
Publicat:

Compania de transport aerian emblematică al Coreei de Nord, Air Koryo, a efectuat, marți dimineață, primul zbor de la începutul pandemiei de coronavirus. Zborul JS151, al companiei Air Koryo, a părăsit capitala Coreei de Nord, Phenian, marți dimineață.

Primul zbor al companiei Air Koryo, după mai bine de trei ani FOTO Twitter
Primul zbor al companiei Air Koryo, după mai bine de trei ani FOTO Twitter

Nu este clar cine se afla la bord sau câți pasageri s-au aflat în avion, potrivit BBC News.

Zbor cu destinația Beijing

Avionul și a aterizat în capitala Chinei, pe aeroportul din Beijing, la ora locală 09:16 (01:16 GMT), au arătat datele serviciului de urmărire a zborurilor în timp real, Flightradar24.Agenția de turism Koryo Tours a declarat că ruta Phenian-Beijing a fost redeschisă, în principal, pentru ca nord-coreenii să poată ajunge acasă.

Potrivit Flightradar24, zborul JS151 a fost realizat cu o aeronavă Tupolev Tu-204, care poate transporta până la 210 de pasageri.Nu se știe nici câți pasageri se aflau la bordul avionului, programat să plece spre Phenian din capitala Chinei, la ora 13:05.

Kyodo News a raportat că ghișeul de check-in al Air Koryo de pe aeroportul din Beijing era plin de pasageri, care purtau ace cu steagul nord-coreean la piept și împingeau cărucioare pline cu bagaje.

Luni, Ministerul chinez de Externe a declarat că a aprobat reluarea zborurilor Air Koryo către Beijing, la mai bine de trei ani și jumătate după ce acestea au fost oprite, pe fondul închiderii frontierelor, din cauza Covid.

Abia recent, Phenianul a reluat călătoriile internaționale, numărul de pasageri fiind, în continuare, limitat.

Săptămâna trecută, un grup de sportivi nord-coreeni a trecut granița în China, în drum spre campionatele mondiale de Taekwondo din țara vecină, Kazahstan.

Delegațiile ruse și chineze au fost, de asemenea, în capitala nord-coreeană în iulie, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a armistițiului Războiului Coreean, primele grupuri străine cunoscute care au fost invitate în țară, din 2020 până în prezent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite