Coreea de Nord: Declarație dură că manevrele comune SUA-Coreea de Sud riscă să provoace un "război termonuclear"

0
Publicat:

Agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA a atenționat că manevrele militare comune ale Coreei de Sud și Statele Unite ale Americii ar putea declanșa un "război termonuclear", informează AFP, scrie Agerpres.

Coreea de Nord FOTO: Shutterstock
Coreea de Nord FOTO: Shutterstock

Într-un editorial, agenția de presă nord-coreeană Ulchi Freedom Shield, numele dat exercițiilor militare comune de mare amploare organizate de Coreea de Sud și SUA care au început luni, invocând  "caracterul agresiv" al acestora.

Aceste exerciții la scară largă, care vor avea loc până pe 31 august, au scopul de a răspunde amenințărilor nucleare tot mai mari din partea regimului care conduce Coreea de Nord.

"Statele Unite au mobilizat în acest exerciţiu nu doar material de război şi trupe dislocate în zona operaţională a peninsulei coreene, ci şi forţe pe continent pentru prima dată în istorie", subliniază agenţia KCNA.

Acesta este motivul pentru care "un război termonuclear de amploare şi fără precedent se apropie cu fiecare moment de Peninsula Coreeană", un tip de declaraţie obişnuită pentru KCNA.

Conducerea de la Phenian consideră că aceste exerciţii militare comune reprezintă, de fapt, o pregătire pentru o invadare a Coreei de Nord, a avertizat în mod repetat că va răsăunde cu acţiuni "zdrobitoare". 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite