Compania aeriană i-a anulat abonamentul „pe viață” la Clasa I după ce a constatat o pagubă de 21 de milioane de dolari

0
0
Publicat:

Steven Rothstein și-a folosit abonamentul nelimitat la clasa I, timp de 21 de ani, iar călătoriile lui au ajuns la un cost de 21 de milioane de dolari.

Un avion albastru și bilete de avion
Un american a creat pagubă de 21 de milioane de dolari unei companii aeriene Foto arhiva

În 1981, American Airlines a oferit bilete gratuite la clasa întâi pe viață oricărei persoane dispuse să plătească 250.000 de dolari pe loc. Compania aeriană voia să obțină profituri suplimentare rapide pentru că aveau probleme financiare.

Abonamentul era nelimitat pe toată viața. 66 de persoane au achiziționat permisul pe viață, cunoscut oficial sub numele de AAirpass.

Ideea inițial a mers foarte bine pe moment, dar aceasta a fost una din marile greșeli financiare ale companiei, lucru dovedit de Steven Rothstein. Acesta a cumpărat AAirpass în 1987 și, timp de 21 de ani, a costat American Airlines peste 21 de milioane de dolari în profituri.

Bărbatul a profitat de accesul gratuit la clasa I și a călătorit 30 de milioane de mile în 10.000 de zboruri cu American Airlines, până în 2008.

Le-a luat mai multe decenii celor de la American Airlines să-și dea seama de greșeală. Aceștia, în 2008, l-au oprit pe Rothstein în mijlocul unei zile de călătorie, pe care o făcea spre Bosnia

După interzicerea folosirii abonamentului, American Airlines l-a dat și în judecată pe Rothstein. Denunțarea nu era din cauza utilizării personale a AAirpass, aceasta era pentru fraudă. Brokerul a rezervat zboruri și pentru alte persoane, în afară de el, folosind nume ca "Bag Rothstein" și "Steven Rothstein Jr" sau pentru zboruri la care nu s-a mai îmbarcat niciodată. Rothstein a recunoscut, de asemenea, că și-a oferit biletul celor nevoiași în numeroase ocazii de-a lungul anilor când avea accesul gratuit. Cele două părți, American Airlines și Rothstein, au ajuns în cele din urmă la un acord în afara instanței.

În 2019, bărbatul a povestit, pentru revista Forbes: "I-am dat unui bărbat din Seattle un bilet pentru a merge la înmormântarea tatălui său. Am dat multor oameni bilete pentru a vizita membrii familiei bolnavi”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite