Ciuma de șobolani se răspândește în orașele de pescari din Australia. „Au distrus o mașină peste noapte”

0
Publicat:

Mii de șobolani - morți și vii - au invadat pe plajele din Queensland Australia. Localnicii sunt disperați și cred că ce este mai rău abia urmează să vină. Statul se luptă cu ciuma de șobolani și șoareci de luni bune.

Șobolanii au luat cu asalt plajele din Australia FOTO BBC News
Șobolanii au luat cu asalt plajele din Australia FOTO BBC News

O creștere masivă a populației de rozătoare i-a forțat pe șobolani să se deplaseze spre coastă în căutarea mai multă hrană, dar mulți nu supraviețuiesc călătoriei, potrivit experților citați în presa locală, citați de BBC News.

„Sunt șobolani peste tot”, a declarat Derek Lord, un locuitor din orașul Normanton, pentru agenția de presă AFP.

„Avem vehicule închiriate și au distrus, literalmente, o mașină peste noapte, scoțând toate cablurile din compartimentul motorului”, a mai spus bărbatul, în vârstă de 49 de ani.

El a adăugat și că rațele sale au „înnebunit”, de când șobolanii le-au luat cuștile cu asalt.

Posibil impact negativ asupra turismului

De asemenea, șobolanii au infestat orașul vecin, Karumba, în ultimele câteva săptămâni, iar unii rezidenți se tem că vor avea un efect negativ asupra turismului din zonă, a informat presa australiană. Karumba este bine-cunoscut ca un paradis pentru pescuit și observare a păsărilor.

FOTO BBC News/JO DEVOW
FOTO BBC News/JO DEVOW

Un videoclip, postat pe rețelele de socializare, arată grămezi de șobolani morți îngrămădiți lângă apă, în timp ce muște și alte insecte roiesc în jurul lor. Un alt clip ilustrează un număr mare dintre ei plutind în râu.

Motivul creșterii populației de șobolani

Creșterea populației de șobolani a fost cauzată de o combinație de condiții ideale de vreme umedă pentru reproducere și o recoltă bogată. Cu vremea mai umedă, așteptată în Queensland, unii oameni sunt de părere că răul abia acum începe.

Părți din Queensland și New South Wales - un stat din sud-estul Australiei - au cunoscut o creștere semnificativă a numărului de rozătoare, a declarat agenția națională de știință din Australia într-un articol din 2021. Populațiile de șoareci au atins condiții de ciumă, nemaivăzute din 2011.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite