Colosseumul, infestat de șobolani. Primăria din Roma începe o amplă operațiune de deratizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Romei a demarat o amplă campanie de deratizare pentru a rezolva problema șobolanilor din apropierea Colosseumului, una dintre principalele atracții turistice. Nu de puține ori, obiectivul a fost închis din cauza rozătoarelor. Recent, turiștii au distribuit pe rețelele de socializare imagini cu rozătoare care se plimbă în apropierea sitului istoric.

Colosseumul a fost închis pentru turiști de mai multe ori din cauza șobolanilor
Colosseumul a fost închis pentru turiști de mai multe ori din cauza șobolanilor

Sabrina Alfonsi, șefa serviciului de colectare a gunoiului din oraș, a declarat pentru agenția de presă Adnkronos că o „intervenție specială” a început vineri seara și sâmbătă dimineața devreme pentru a asigura siguranța vizitatorilor la una dintre cele mai populare destinații turistice din Italia, scriu jurnaliștii Reuters

7 milioane de șobolani în Roma

Inițiativa va persista și săptămâna viitoare, implicând curățarea zonelor verzi din jurul Colosseumului, a canalizărilor populate de șobolani și montarea de capcane. Potrivit administrației orașului, în Roma există aproximativ 7 milioane de șobolani, ceea ce reprezintă 2,5 șobolani pe cap de locuitor.

Afluxul de turiști în Orașul Etern din această vară, combinat cu un val de căldură, a dus la creșterea gunoiului, contribuind la proliferarea rozătoarelor. Primăria a publicat fotografii cu personalul de curățenie adunând cantități mari de sticle de apă din plastic, cutii de băutură și alte gunoaie, cu Colosseumul iluminat în fundal.

Roma se confruntă de multă vreme cu o criză a gunoiului, caracterizată prin grămezi de gunoaie abandonate frecvent pe străzi, alături de tomberoanele pline până la refuz. Colosseum, construit în urmă cu 2.000 de ani, a fost cel mai mare amfiteatru al Imperiului Roman, găzduind lupte de gladiatori, execuții și vânători de animale.

Recent, s-a înregistrat o creștere a cererii de servicii de dezinsecție în clădirile de apartamente din Roma, în timp ce orașul se străduiește să își rezolve criza de gunoaie. Șobolanii, gândacii și alte insecte au invadat clădirile de apartamente, în special în zonele în care gunoiul s-a acumulat pe străzi timp de câteva zile înainte de colectare.

Criza gunoaielor lasă urme

Orașul a fost afectat de probleme de gestionare a deșeurilor pentru o perioadă îndelungată, în principal din cauza ineficienței colectării și a instalațiilor de procesare insuficiente.

Asociația națională a administratorilor de condominii din Italia (ANACI) a raportat că a primit 12.000 de cereri de exterminare a rozătoarelor în mai puțin de un an, o creștere semnificativă față de media anterioară de 4.000 de cereri. Rossana De Angelis, președinta ANACI, a informat Il Messaggero că „Șaizeci la sută dintre condominii au cerut o intervenție, de trei ori mai mult decât de obicei”.

Cererea de servicii de dezinsecție a atins un vârf în timpul crizei gunoaielor, ccare a ajuns atât de gravă în ultimii ani încât medicii au avertizat asupra unor potențiale riscuri pentru sănătate din cauza temperaturilor în creștere, , scrie cotidianul britanic „The Guardian”.

Deseori, în special în lunile de vară, gunoaiele rămân necolectate în centrul orașului și în afara acestuia, iar problemele sunt accentuate de numărul ridicat de turiști din acest sezon.

Amploarea problemei gunoiului este documentată în mod constant pe rețelele de socializare, locuitorii Romei postând fotografii cu pubelele care se revarsă și, ocazional, cu porci mistreți care scormonesc prin grămezile de deșeuri de la periferia orașului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite