Metoda prin care populația de șobolani din New York a fost eliminată aproape în totalitate

0
Publicat:

Oficialii orașului New York au găsit o nouă metodă de a ucide șobolanii care a reușit să elimine aproape complet populația de rozătoare de pe o stradă din Upper East Side, relatează Insider. 

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Un membru al consiliului municipal, Julie Menin, a declarat pentru Gothamist că metoda a reușit să elimine cu succes mai mult de 100 de vizuini de șobolani pe o secțiune din East 86th Street, de când a fost lansat efortul anul trecut. Strategia presupune pomparea monoxidului de carbon direct în vizuinele de șobolani care se găsesc în straturile arborilor de pe trotuare.

„Metoda a demonstrat o rată impresionantă de eradicare de aproape 100% în scorburile de copaci unde a fost aplicată”, a declarat biroul lui Menin, citat de Gothamist într-un comunicat.

Menin a declarat că strategia a fost folosită pentru prima dată pe coridorul East 86th Street din cauza numărului mare de plângeri privind șobolanii din zonă, în parte din cauza tuturor magazinelor de vânzare cu amănuntul și a gunoaielor care sunt lăsate afară.

„A fost rău aici”, a declarat pentru New York Daily News, Ibrahim Asmal, un comerciant în vârstă de 53 de ani care vinde ziare și dulciuri pe stradă, adăugând că șobolanii intrau adesea în produsele sale. „Când intră, mușcă lucrurile. Și apoi trebuie să le arunci”. 

Publicația a relatat că răspunsul inițial al orașului, care a pus cutii negre cu momeală otrăvită, nu a funcționat, iar unii dintre șobolani chiar s-au mutat în cutii. În cele din urmă, a adăugat publicația, Menin a alocat 10.000 de dolari pentru a angaja un exterminator pe nume Matt Deodato, proprietarul firmei Urban Pest Management, care a fost supranumit „Matt ucigașul de șobolani”.

Deodato folosește metoda monoxidului de carbon pentru a sufoca șobolanii cu ajutorul unui aparat,  care costă aproximativ 3.000 de dolari.

„Este foarte rapidă”, a declarat Deodato pentru Insider. „Este eficientă”.

El a estimat că, de când a început să folosească metoda cu monoxid de carbon, a omorât mii de șobolani în tot orașul. Se așteaptă ca unii să iasă din vizuină și să moară pe stradă, dar Deodato a spus: „Dumnezeu știe câți sunt încă sub pământ, morți. Așa că cifrele sunt destul de mari".

Newyorkezii nu sunt cu toții de acord cu această nouă tactică. John Reynoso, care lucrează la recepția unui apartament de pe East 86th Street, a declarat pentru Insider că tehnica a fost eficientă, dar că este un mod rudimentar de a trata animalele.

„Știu că este greu. Sunt cam atât de mulți șobolani, înțeleg perfect, așa că, de parcă uciderea lor pare a fi răspunsul ușor. Dar dacă ar exista o modalitate prin care să îi scoatem afară fără să-i omorâm”, a spus el.

Programul urmează să se extindă și în alte zone în care există multe plângeri.

După ce a promis că va aborda problema șobolanilor din New York, primarul Eric Adams a numit un „țar al șobolanilor” la începutul acestui an. Pe lângă metoda monoxidului de carbon, orașul a încercat și capcane cu arc, otrăvuri și controlul natalității șobolanilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite