China: „SUA pot să intervină militar într-o ţară suverană şi nu trebuie să fie responsabile pentru suferinţa oamenilor din acea ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

China a criticat Statele Unite în contextul retragerii din Afganistan şi a acuzat Washingtonul că are priorităţi de politică externă „egoiste”, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că SUA au folosit retorica unei ordini globale bazate pe reguli pentru a-şi apăra propriul „comportament hegemonic de intimidare”.

„SUA pot, fără motiv, să intervină militar într-o ţară suverană şi nu trebuie să fie responsabile pentru suferinţa oamenilor din acea ţară”, a afirmat Wang Wenbin într-o informare de presă. „SUA pot, în mod arbitrar, denigra, suprima, constrânge şi intimida alte ţări fără să plătească vreun preţ”.

Retragerea din Afganistan, spun experţii, a fost o ocazie pentru China de a convinge oamenii din Asia că Statele Unite nu pot fi de încredere.

China a cerut, la întâlnirea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, ca Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări să fie „trase la răspundere pentru încălcarea drepturilor omului de către armatele acestora în Afganistan”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite