China: Compania Wal-Mart retrage produse din carne de măgar după ce analizele au arătat că este de vulpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul american de magazine Wal-Mart a fost nevoit să retragă din unele magazine chineze mai multe produse realizate din carne de măgar după ce testele au confirmat că sunt contaminate cu un alt tip de carne, informează BBC.

Considerată o delicatesă in nordul Chinei, carnea de măgar a fost identificată în urma analizelor ca fiind carne de vulpe, fapt care a atras după sine retragerea mai multor specialităţi precum şi organizarea unei anchete din partea autorităţilor chineze.

Compania Wal-Mart a anunţat că va restitui banii clienţilor care au cumparat produsele de carne contaminată şi că va organiza şi ea o investigaţie asupra celor întâmplate.

Directorul executiv Wal-Mart pentru operaţiunile din China, Greg Foran, a declarat că regretă incidentul. „Este o lecţie profundă pentru noi, ceea ce arată că trebuie să investim mai mult în managementul nostru de furnizare”, a spus acesta.

Administraţia produselor alimentare şi farmaceutice din provincia chineză Shandong a confirmat că produsele conţineau carne de vulpe.

Scandalul ar putea strica reputaţia lanţului american de magazine Wal-Mart în China, o piaţă de desfacere pentru alimente în valoare de circa 1.000 de miliarde de dolari. Wal-Mart intenţionează să deschidă alte noi 100 de magazine în China în următorii trei ani deorece piaţa ar putea creşte la circa 1,5 trilioane de dolari în 2016, potrivit unui institut alimentar american.

Carnea de măgar este o gustare populara în unele zone din China, deşi reprezintă numai o mica parte din consumul total de carne din această ţară. În 2011, în China au fost sacrificate circa 2,4 milioane de măgari.

În 2011, tot firma Wal-Mart a fost amendată în China pentru că a vândut carne de raţă cu termen de valabilitate expirat.


Citeşte şi:

Undă verde pentru România la exportul de carne de porc în China

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a semnat un acord cu China prin intermediul căruia România va putea exporta din nou carne de porc în această ţară.

Condimentele din Mexic şi din India pot conţine părţi de insecte şi păr de rozătoare

12% din condimentele importate din India, Vietnam, China şi din Mexic sunt contaminate, potrivit FDA, autoritatea americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor.

Alimentaţia, mai sănătoasă cu 16 secole în urmă, când românii nu erau „poftitori de carne”

În ciuda lipsurilor şi a pericolelor specifice secolului al V-lea, alimentaţia strămoşilor noştri era mult mai sănătoasă decât cea din zilele noastre, atrag atenţia specialişti în nutriţie şi în antropologie, care prezintă, totodată, influenţa benefică a năvălirilor romane şi barbare asupra dietei românilor de altădată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite