Cel puţin 17 morţi în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren din Sri Lanka. Mii de localităţi, sub ape din cauza ploilor musonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Inundaţiile şi alunecările de teren din Sri Lanka, provocate de ploile musonice care lovesc de două ori pe an această ţară, au lăsat în urmă cel puţin 17 morţi şi aproximativ 270.000 de persoane fără case. Multe dintre victime au fost îngropate de vii în noroi, după ce locuinţele lor au fost scufundate de ape, a anunţat Centrul pentru gestionarea dezastrelor (DMC).

Majoritatea victimelor alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale, care au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale ţării, au fost îngropate de vii, a precizat duminică DMC, conform Digi24.

Potrivit aceloraşi surse, 270.000 de persoane au rămas fără locuinţe, aceştia fiind evacuaţi din casele inundate.

„Nivelurile apei scad, însă atenţionările de alunecări de teren sunt încă în vigoare în 10 districte'', a declarat Pradeep Kodippili, director adjunct în cadrul DMC, citat într-un comunicat emis luni, mai scriu sursele citate.

„Ne aşteptăm ca precipitaţiile să scadă de acum înainte, însă unele zone se vor confrunta cu ploi intermitente'', a spus Directorul general al departamentului de meteorologie, Athula Karunanayake, care a adăugat faptul că prognozele indică o reducere a cantităţii de precipitaţii.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite