Sri Lanka, aproape de un dezastru ecologic. Un cargobot este pe cale să se scufunde cu sute de tone de păcură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter @kanchana_wij
FOTO Twitter @kanchana_wij

O navă de transport de mărfuri încărcată cu substanţe chimice se scufundă în largul Sri Lankăi, provocând temeri de producere a unui dezastru ecologic, relatează BBC News.

Nava X-Press Pearl, înregistrată în Singapore, a fost cuprinsă de flăcări timp de aproape două săptămâni. Focul a fost stins marţi, dar acum există riscul ca nava să se scufunde cu sute de tone de păcură.

Marina Sri Lankăi şi cea a Indiei depun eforturi pentru a preveni scufundarea navei, dar operaţiunile sunt îngreunate de rafale puternice de vânt şi valurile mari din zonă.

„Nava se scufundă. Marina Sri Lankăi încearcă să ducă nava spre o zonă mai adâncă, pentru a reduce nivelul de poluare acvatică, însă partea din spate a navei s-a îndepărtat”, a declarat căpitanul Indika Silva pentru BBC.

O pată de petrol a fost observată deja în apropierea plajei din Negombo, o zonă foarte căutată de turişti.

Tone de pelete de plastic, provenind de pe cargou, au acoperit o altă plajă.

Nava a plecat pe 15 mai din portul Hazira, India, încărcată cu aproape 1.500 de containere, printre care 25 de tone de acid azotic şi cantităţi de etanol.

Incendiul s-a declanşat la o distanţă de 14 kilometri de coasta Sri Lankăi. Potrivit primelor informaţii din anchetă, focul ar fi izbucnit de la un recipient cu acid azotic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite