Cel puţin 15 oameni au murit în urma erupţiei unui vulcan din Congo. UNICEF, îngrijorări cu privire la dispariţia a 170 de copii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 15 oameni au murit şi 170 de copii au dispărut în urma erupţiei vulcanice.
Cel puţin 15 oameni au murit şi 170 de copii au dispărut în urma erupţiei vulcanice.

Cel puţin 15 persoane au murit după ce torente de lavă s-au revărsat în sate după lăsarea întunericului în estul Republicii Democrate Congo, distrugând peste 500 de case, au declarat duminică oficiali şi supravieţuitori. Erupţia vulcanului Nyiragongo a pus pe fugă aproximativ 5.000 de persoane din oraşul Goma, în Rwanda. Alte 25.000 de suflete s-au refugiat în nord-vestul oraşului Sake, conform ONU.

Peste 170 de copii au fost daţi dispăruţi, iar oficialii UNICEF au spus că organizează centre de tranzit pentru micuţii care au rămas singuri în urma dezastrului.

Autorităţile au declarat că cel puţin alte cinci persoane au murit într-un accident de camion în timp ce încercau să evacueze Goma, dar amploarea pierderii nu a fost încă determinată în unele dintre cele mai afectate comunităţi.

Locuitorii au declarat că nu au existat prea multe avertismente înainte de erupţie, iar duminică fumul încă se ridica din grămezile mocnite de lavă din zona Buhene, în apropiere de Goma.

„Am văzut pierderea unui cartier întreg", a declarat Innocent Bahala Shamavu. „Toate casele din cartierul Buhene au fost arse.", conform The Guardian.

Un astfel de eveniment tragic a avut loc si în 2002, când sute de oameni au murit şi peste 100.000 au rămas fără adăpost.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite