Cel mai lung șarpe din lume, găsit mort în pădurea amazoniană la scurt timp după ce a fost descoperit. Se pare că a fost împușcat

0
Publicat:

Șarpele anaconda Ana Julia, cu o lungime de 8 metri, a fost descoperit în timpul filmărilor pentru seria Pole to Pole cu Will Smith de la National Geographic.

Cel mai mare șarpe din lume descoperit în Pădurea Amazoniană
Cel mai mare șarpe din lume descoperit în Pădurea Amazoniană FOTO Profimedia

Reptila uriașă a fost găsită în râul Formoso din zona rurală a localității Bonito din sudul statului brazilian Mato Grosso do Sul în urmă cu cinci săptămâni, scrie Independent.

Anaconda verde nordică de 8 metri cântărea aproximativ 200 de kilograme și avea un cap de dimensiunile unuia uman.

Au existat rapoarte care au sugerat că șarpele ar fi putut fi împușcat, dar un cercetător olandez care a contribuit la descoperirea lui a subliniat că o cauză morții este încă în curs de investigare.

Profesorul Freek Vonk a împărtășit vestea pe Instagram, afirmând: „Cu o durere enormă în inima mea, vreau să vă anunț că imensul anaconda verde cu care am înotat a fost găsit mort în râu, în acest weekend."

Un animal puternic ca oțelul, un supraviețuitor, unul care a înotat în jurul Bonito timp de decenii,” a adăugat profesorul.

Din câte știm noi, ea era super sănătoasă și încă în plină tinerețe, și în anii viitori ar fi putut avea grijă de mulți urmași. Din moment ce nu sunt atât de multe specii de șerpi colosali înotând în jur, lovitura asupra biodiversității (și în special asupra acestei specii în particular) este de asemenea imensă,” a mai spus el.

Profesorul Vonk a spus anterior că a auzit rapoarte conform cărora șarpele ar fi fost împușcat, dar ulterior a clarificat că autoritățile nu au găsit încă dovezi care să indice acest lucru.

Cauza morții este în prezent în curs de investigare, luând în considerare toate opțiunile posibile. Deci, este posibil ca ea să fi murit de moarte naturală,” a spus el.

La momentul descoperirii, profesorul Bryan Fry de la Universitatea din Queensland a declarat: „Dimensiunea acestor creaturi magnifice a fost incredibilă - o anaconda femelă pe care am întâlnit-o măsura uimitoare lungime de 6,3 metri.

Există povești de la poporul Waorani despre alte anaconda în zonă care măsoară mai mult de 7,5 metri lungime și cântăresc în jur de 500 de kilograme.”

Noua specie, descrisă în jurnalul Diversity, s-a separat de anaconda verde sudică cunoscută anterior acum aproximativ 10 milioane de ani, diferind genetic de aceasta cu 5,5%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite