Descoperire de groază: un șarpe s-a refugiat de viscol în apartamentul unor constănțeni

0
Publicat:

Un apel mai puțin obișnuit a venit astăzi pe numărul unic de urgență 112: o familie din Constanța a cerut ajutor, după ce a descoperit un șarpe, ascuns după comoda din hol. 

Șarpe de apă sursa: IJJ Constanța
Șarpe de apă sursa: IJJ Constanța

Familia, care locuiește la parterul unui bloc din cartierul Tomis Nord era îngrozită. Cum șarpele se cuibărise pe hol, le era teamă să ajungă și până la ușa de la intrare, neștiind dacă nu cumva reptila deranjată va ataca. 

Jandarmii au reușit să scoată șarpele din ascunziș și l-au eliberat în natură. „Probabil este unul dintre puținele cazuri în care animalul nu a fost total mulțumit de eliberarea în natură, preferând în mod sigur căldura din apartament”, au glumit reprezentanții IJJ Constanța. 

Șarpe de apă sursa: IJJ Constanța
Șarpe de apă sursa: IJJ Constanța

Specialiștii spun că este un șarpe de apă, care fie s-a refugiat de viscol, plecând dintr-un subsol unde intrase la iernat, în momentul în care vremea s-a răcit brusc, fie se afla acolo de o bună perioada, găsindu-și culcuș pentru iarnă, în apartamentul familiei. Cel mai probabil a intrat fie pe o fereastră lăsată deschisă, fie pe la sistemul de canalizare al apartamentului. 

„Este un șarpe normal, Natrix Tessellata, un șarpe de apă. Să nu uităm că noi, în Constanța, suntem într-o zonă lacustră. Nu este periculos, are cam un metru lungime, iar mușcătura sa nu este veninoasă. Se știe că șerpii sunt iubitori de căldură și asta caută”, a explicat Adrian Bâlbă, doctor în științe. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite