Cel mai lung drum din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai lungi drumuri din lume, fie că ne referim la autostrăzi sau căi ferate, impresionează prin povestear şi prin modul cum  leagă ţări care au istorii şi culturi diferite.

Cel mai lung drum din lume. Autostra Pan-Americană

Autostrada Pan-Americană este cel mai lung drum al lumii din prezent. Aceasta are punctul de plecare în Fairbanks (Alaska) şi finalul la Buenos Aires (Argentina). Distanţa totală este de aproape 50.000 km, iar autostrada, de fapt reţeaua de drumuri, nu este terminată. 

Porţiunea cunoscută sub numele de Darien Gap, o zonă acoperită aproape în totalitate de junglă, lungă de peste 150 de kilometri, din Columbia, a rămas neterminată. Maşinile şi pasagerii sunt transportaţi de-a lungul acestei secţiuni de drum prin intermediul unor ambarcaţiuni. Prin această austostradă, latinii pot ajunge în nordul îndepărtat şi cunoaşte cultura nord-amerticană.

Trans-siberianul, cea mai lungă cale ferată din lume 

Trans-siberianul este, fără nicio îndoială, cea mai lungă cale ferată din lume. Începe din Moscova, trece prin zona Munţilor Urali, continuă prin stepele şi taigalele Siberiei şi se opreşte în oraşul Vladivostok situat pe coastele Oceanului Pacific. uta sa acoperă o distanţă de peste 9.000 kilometri.

Trans-siberianul acoperă 10 fusuri orare, 87 oraşe şi 16 fluvii dintre care cele mai mari sunt Volga, Obi, Enisei şi Amur. 

Cel mai lung drum din lume. Autostrada care pleacă din Londra şi ajunge în Alaska

Autorităţile ruse au anunţat că vor să construiască o mare autostradă, de aproap 20.000 de kilometri, care să lege Londra de Alaska, scopul fiind în primul rând de a relansa economia Moscovei, dar şi pe cea mondială, arătau cei de la „The Independent” în luna martie. 

Coridorul de Transport şi Dezvoltare Trans-Eurasiatică leagă Europa de America, potrivit unei plan înaintat de Academia de Ştiinte a Rusiei preşedintelui Vladimir Putin. Proiectul presupune realizarea unei linii de cale ferată de mare viteză şi a unei autostrazi care va strabate 20.000 de kilometri.

Vladimir Yakunin, seful căilor ferate din Rusia este cel care a declarat, în cadrul sedinţei susţinute de academicienii de la Moscova, că această autostradă ar putea lega reţelele de transport existente pe cele trei continente şi ar putea relansa economia globală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite