Ce a observat Kim Jong Un, după plasarea pe orbită a satelitului militar spion. Imaginile care i-au fost prezentate de NATA

0
Publicat:

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a analizat cu atenție imagini surprinse de primul satelit nord-coreean, Malligyong-1, pe diverse „zone-țintă”, inclusiv baza militară americană de la Pearl Harbor, conform unei declarații de sâmbătă a agenției de stat, KCNA.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un FOTO Profimedia
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un FOTO Profimedia

Anunțul vine la scurt timp după ce Phenianul a afirmat că a plasat cu succes satelitul pe orbită, deși oficialii de la Seul rămân rezervați în privința funcționării acestuia.

Kim Jong Un a vizitat cartierul general al Administrației Naționale de Tehnologie Aerospațială (NATA) din Phenian, unde i-au fost prezentatate „fotografii ale principalelor zone-țintă, inclusiv Mokpo, Gunsan, Pyeongtaek, Osan, Seul și alte zone”, conform KCNA. Imaginile analizate de lider includ și locuri din Coreea de Nord.

Locațiile strategice, surprinse în fotografii

Declarația a dezvăluit că liderul nord-coreean a examinat detaliile surprinse de satelit între anumite intervale de timp, în diverse locații strategice. Orașul sud-coreean Pyeongtaek, unde se află baza militară americană Camp Humphreys, a fost inclus în imaginile analizate, precum și alte zone cu prezență militară importantă.

Sâmbătă, KCNA a relatat că liderul nord-coreean a examinat imagini luate de satelitul spion deasupra statului american Hawaii în jurul orei 05:00 dimineaţa (20:00 GMT), între care cele ale unei „baze navale la Pearl Harbor, baza aeriană de la Hickam din Honolulu”.

De asemenea, Kim a văzut imagini din satelit, capturate în jurul orei 10:00 dimineaţa (01:00 GMT) sâmbătă, deasupra oraşului portuar sud-coreean Busan. Aici, era vizibil portavionul cu propulsie nucleară american USS Carl Vinson.

Misiunea oficială nu a fost încă lansată

Phenianul a menționat că misiunea oficială a satelitului Malligyong-1 va începe pe 1 decembrie, dar susține că dispozitivul a captat deja imagini semnificative, inclusiv ale bazelor militare americane de pe insula Guam.

În urma acestei acțiuni, Coreea de Sud a suspendat parțial un acord militar, semnat cu cinci ani în urmă, în timp ce diplomații din Coreea de Sud, Japonia și SUA au emis o declarație comună condamnând lansarea satelitului pentru impactul său destabilizator asupra regiunii.

Kim Jong Un nu a publicat încă imagini din spațiu care să confirme funcționarea corectă a satelitului. În continuare, Administrația Națională de Tehnologie Aerospațială urmează să efectueze un „reglaj suplimentar” al dispozitivului sâmbătă, conform KCNA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite