Cauze posibile pentru prăbuşirea avionului Boeing în Iran. Ucraina ia în calcul terorismul sau un atac cu rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina ia in calcul un atac terorist sau unul cu racheta asupra avionului prabusit langa Teheran FOTO EPA
Ucraina ia in calcul un atac terorist sau unul cu racheta asupra avionului prabusit langa Teheran FOTO EPA

Ucraina investighează mai multe posibile cauze pentru evenimentul aviatic mortal de miercuri, în urma căruia 176 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, avionul companiei Ukraine International Airlines prăbuşindu-se la scurt timp după decolarea din capitala Iranului, Teheran.

Şeful consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksi Danilov, a scris, într-o postare pe Facebook, că joi are loc o întâlnire cu autorităţile iraniene, în cadrul căreia vor fi analizare diferite cauze care ar fi putut duce la prăbuşirea aeronavei, potrivit CNN. Acestea includ teoria că avionul ar fi fost lovit de către o rachetă antiaeriană, a precizat Danilov.

Încă nu este clar ce a dus la evenimentul nefericit şi mai multe explicaţii, inclusiv posibile defecte de natură tehnică, sunt luate în calcul de către investigatori.

Alte teorii care sunt analizate includ posibilitatea ca avionul să se fi ciocnit cu o dronă sau „alt obiect zburător”; probleme tehnice la unul dintre motoarele aparatului, care ar fi dus la o explozie şi chiar şi o explozie în interiorul aeronavei care ar putea fi un act terorist.

În cadrul unui raport preliminar prezentat joi de Organizaţia Aviaţiei Civile iraniene se arată că avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) a luat foc înainte să se prăbuşească şi s-a întors din drum, din cauza unor probleme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite