Catalogul IKEA care a stârnit controverse: suedezii au eliminat femeile din imaginile destinate Arabiei Saudite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea din stânga este cea apărută în catalogul original, iar cea din dreapta face parte din versiunea pentru Arabia Saudită Foto Captură YouTube
Imaginea din stânga este cea apărută în catalogul original, iar cea din dreapta face parte din versiunea pentru Arabia Saudită Foto Captură YouTube

Compania suedeză IKEA, un gigant în segmentul de mobilă, şi-a cerut scuze public pentru eliminarea imaginilor cu femei din catalogul destinat Arabiei Saudite.

Povestea a apărut în ediţia suedeză a publicaţiei „Metro“, care a comparat imaginile din catalogul IKEA din Arabia Saudită cu cele din alte cataloage. Producătorul de mobilă şi accesorii pentru casă a luat decizia de a elimina din cataloagele distribuite în Arabia Saudită toate persoanele de sex feminin pentru a respecta cultura şi obiceiurile din această ţară.

Cea mai şocantă modificare se regăseşte în imaginea cu o familie aflată într-o baie, formată în versiunea originală dintr-un bărbat, o femeie şi doi copii. Aceeaşi fotografie apare în catalogul din Arabia Saudită fără o prezenţă feminină.

Regretăm situaţia creată. Ar fi trebuit să reacţionăm şi să ne dăm seama că excluderea femeilor din versiunea catalogului din Arabia Saudită este în conflict cu valorile grupului IKEA“, a spus purtătorul de cuvânt al grupului suedez, Ylva Magnusson, citat de Huffington Post.

Catalogul se pare că a fost schimbat pentru a se potrivi cu alte reclame din Arabi Saudită – în care femeile apar foarte rar, iar atunci când apar au trupurile acoperite în are parte.

Femeile nu pot fi pur şi simplu eliminate în realitate. Dacă Arabia Saudită nu permite femeilor să apară în public sau să lucreze, această ţară îşi pierde aproximativ jumătate din capitalul intelectual“, a spus ministrul de Comerţ al Suediei, Ewa Björling, pentru Metro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite