Bolsonaro a solicitat o viză de ședere de șase luni pentru SUA

0
Publicat:

Ziarul Financial Times notează că avocatul fostului președinte al Braziliei l-a sfătuit să nu părăsească Statele Unite în timp ce cererea sa este analizată.

Jair Bolsonaro. Foto: Profimedia
Jair Bolsonaro. Foto: Profimedia

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a solicitat o viză pentru șase luni pentru SUA, scris luni Financial Times, citându-l pe avocatul lui Bolsonaro, Felipe Alexander.

Cred că Florida va fi casa lui temporară departe de casă”, a spus ziarul, citându-l pe avocatul fostului președinte brazilian. Publicația notează că acesta l-a sfătuit pe Bolsonaro să nu părăsească Statele Unite în timp ce cererea este luată în considerare.

Bolsonaro a plecat în SUA la sfârșitul lunii decembrie 2022, după ce a pierdut alegerile. Pe 11 ianuarie s-a cunoscut faptul că fostul președinte plănuiește să se întoarcă în Brazilia. Motivul posibilei întoarceri este o operațiune legată de obstrucția intestinală, care este cauzată de o rană de cuțit pe care Bolsonaro a primit-o în 2018 în timpul unei întâlniri cu alegătorii din sud-estul Braziliei. Politicianul a petrecut aunci mai bine de trei săptămâni în spital și a suferit în total patru intervenții chirurgicale. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri