Benjamin Netanyahu a refuzat o propunere de întâlnire cu Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a refuzat o ofertă de a se întâlni cu preşedintele american Barack Obama la Casa Albă, în cursul acestei luni, şi şi-a anulat vizita la Washington, a anunţat luni Preşedinţia americană citată de Reuters.

Decizia lui Netanyahu de a-şi anula vizita este cel mai recent episod dintr-o deteriorare accentuată a relaţiilor cu administraţia Obama, în urma acordului internaţional semnat anul trecut cu Iranul în dosarul nuclear.

Potrivit Casei Albe, Guvernul israelian a cerut ca Netanyahu să discute cu Obama la 18 sau 19 martie şi că, în urmă cu două săptămâni, a fost anunţat că întrevederea poate avea loc la 18 martie.

„Ne doream să găzduim întâlnirea bilaterală şi am fost surprinşi să aflăm din presă că premierul, în loc să ne accepte invitaţia, a ales să îşi anuleze vizita“, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Ned Price.

„Informaţiile potrivit cărora nu l-am putut primi pe premier sunt false“, a adăugat el.

Casa Albă a anunţat că Obama urmează să meargă la Havana la 21 martie, pentru o vizită istorică ce  va marca un nou pas către normalizarea relaţiilor dintre SUA şi Cuba.

Biroul lui Netanyahu nu a comentat informaţiile, dar surse apropiate cabinetului său susţin că premierul nu a vrut să meargă în Statele Unite în această perioadă pentru a nu părea că se amestecă în campania electorală.

Vicepreşedintele american Joe Biden, aflat în prezent într-o vizită de cinci zile în Orientul Mijlociu, va merge în Israel săptămâna aceasta şi se va întâlni cu şeful Guvernului

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite