Beirut: O femeie a intrat într-o bancă înarmată cu un pistol din plastic pentru a retrage bani dintr-un cont blocat VIDEO

0
Publicat:

O femeie de origine libaneză, care era acompaniată de mai mulți activiști, a luat cu asalt, miercuri, o bancă din Beirut, reușind să plece cu o parte din banii economisiți de sora sa ce se aflau într-un cont înghețat de bancă datorită crizei economice, relatează, miercuri, dpa, conform Agerpres.

Femeia a retras sumele de 13.000 de dolari şi 30 de milioane de lire libaneze. Foto: Captură video
Femeia a retras sumele de 13.000 de dolari şi 30 de milioane de lire libaneze. Foto: Captură video

Conform poliției, femeia, pe numele său Sali Hafez, era înarmată cu un pistol din plastic. Activista civică a intrat în sucursala băncii BLOM din cartierul Sodeco și i-a solicitat managerului și personalului să-i ofere măcar o parte din banii aflați în contul surorii sale, care este bolnavă de cancer. 

Activiștii care au acompaniat-o fac parte din organizația „Strigătul Deponenților”. 

Conform DPA, din anul 2019, băncile din Liban impun limite stricte de retragere a banilor din conturile în valută, datorită unei crize economice ce afectează țara. Așadar, economiile multor clienți ai băncilor sunt înghețate. 

 Asociaţia Deponenţilor din Liban a transmis pe rețeaua de socializare Twitter că femeia a reușit să retragă sumele de 13.000 de dolari şi 30 de milioane de lire libaneze (circa 800 de dolari), dintr-un sold total de 20.000 de dolari.  

Femeia a intrat odată cu alţi oameni. Era îmbrăcată în negru şi avea un pistol. Ceilalţi care erau cu ea aveau asupra lor canistre cu benzină cu care au început să stropească pe jos şi laptopurile", a relatat Nadine Nakhal, unul dintre clienţii aflaţi în sediul băncii în timpul întâmplării.

Numele meu este Sali Hafez. Sunt aici... să încasez banii economisiţi de sora mea care este pe moarte la spital... Nu am venit să omor sau să dau foc cuiva. Sunt aici doar pentru a-mi lua drepturile înapoi", a spus Hafiz potrivit unui clip video publicat în social media. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite