Avionul supersonic Aerion AS2 va putea străbate distanţa dintre Londra şi New York în patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul Concorde a însemnat pentru călătorii obişnuiţi cu luxul că nu mai au opţiunea supersonică. Însă, se pare că nevoile lor de o călătorie rapidă pot fi satisfăcute acum cu ajutorul Aerion AS2. Acest avion supersonic poate face călătoria de la Londra la New York în doar 4 ore şi 20 de minute.

Parteneriatul dintre Aerion şi Airbus a dat naştere aeronavei Aerion AS2. Deşi în prezent Aerion AS2 este doar un concept, preşedintele Airbus spune că intenţionează să transpună proiectul în realitate, scrie „Yahoo! Autos“.

Spre deosebire de Concorde, care era un avion comercial, Aerion AS2 va fi un avion privat cu o viteză maximă de 1,6 Mach. Viteza de croazieră va fi de doar 1,1 sau 1,2 Mach, pentru a se supune reglementărilor privind zborurile supersonice.

Interiorul avionului este la fel de impresionant ca şi viteza lui, având 11 locuri într-o cabină de 9 metri ce include o sufragerie, un dormitor şi un duş. Toate acestea pot fi achiziţionate pentru aproximativ 100 de milioane de dolari. Avionul va intra în circulaţie abia în 2021, conchide „Yahoo! Autos“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite