Avertismentul Hamas stârnește îngrijorare: „Niciun prizonier nu va ieși în viață fără negociere”

0
Publicat:

Hamas a avertizat că niciun ostatic luat în 7 octombrie în sudul Israelului şi ţinut în Fâşia Gaza nu va ieşi „viu” fără negocieri şi fără „a se răspunde la cererile” mişcării islamiste palestiniene, transmite AFP.

Hamas anunță că nu va mai elibera niciun ostatic fără negocieri
Hamas anunță că nu va mai elibera niciun ostatic fără negocieri FOTO Profimedia

Nici inamicul fascist şi conducerea sa arogantă, nici susţinătorii lor nu îşi vor putea recupera prizonierii în viaţă fără un schimb şi o negociere şi fără a răspunde la cererile rezistenţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al braţului armat al mişcării palestiniene Hamas, Abu Obeida.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza, dintre care 137 sunt în continuare ţinute ostatice, potrivit armatei israeliene.

Poliţia israeliană a afirmat că anchetează asupra unor posibile violenţe sexuale comise pe 7 octombrie de combatanţi ai Hamas, printre care violuri în grup sau mutilări de cadavre.

Până acum, anchetatorii israelieni au adunat "peste 1.500 de mărturii şocante şi tulburătoare", a declarat o poliţistă săptămâna trecută în Parlamentul israelian, care a vorbit despre fete care au fost găsite fără haine şi s-a referit la mărturii privind violul colectiv, mutilarea şi uciderea unei tinere.

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a peste 16.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din enclava palestiniană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite