Autoritățile declară stare de urgență în trei regiuni din Peru pe fondul protestelor în curs

0
Publicat:

A fost anunțată instituirea unui regim special în departamentele Amazonas, Libertad și Tacna.

Proteste masive în Peru. Foto Arhiva Adevărul
Proteste masive în Peru. Foto Arhiva Adevărul

Autoritățile peruane au declarat, joi seară, starea de urgență în mai multe regiuni, în fața protestelor antiguvernamentale în curs. Decretul corespunzător al președintelui Dina Boluarte a fost publicat pe site-ul ziarului guvernamental El Peruano.

Se declară stare de urgență timp de 30 de zile calendaristice în departamentele Amazonas, Libertad și Tacna”, se spune în comunicatul autorităților.

Ciocnirile dintre protestatari și poliție în fața aeroportului din Arequipa, joi devreme, au provocat cel puțin un mort și 10 răniți. Mai mulți polițiști au fost răniți în confruntările cu manifestanții din capitala, Lima. Săptămâna trecută, autoritățile au introdus stare de urgență în departamentele Puno, Cusco și Lima, precum și în mai multe provincii ale departamentelor Apurimac, Madre de Dios și Moquegua, însă această decizie nu a contribuit la stabilizarea situației din țară. .

După înlăturarea președintelui Pedro Castillo de la putere pe 7 decembrie 2022, în Peru au început demonstrații antiguvernamentale la scară largă. Participanții la demonstrații cer demisia lui Boluarte, închiderea Parlamentului și organizarea de noi alegeri. Protestele sunt însoțite de blocarea drumurilor în regiuni, atacuri asupra aeroporturilor și clădirilor guvernamentale. Peste 50 de persoane au fost victime ale violenței în timpul protestelor, iar sute au fost rănite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite